Nyáron nem mindig kívánjuk a nehezebb húsos ételeket, így miért is ne egészíthetnénk ki a könnyed nyári főzelékeket egy-egy finom zöldségpogácsával? Olvasd el, hogyan készíthetsz mennyei zöldségfasírtot, ha már unod a darált húsos verziót!
Kissé szkeptikus voltam, amikor az egyik barátunk meghívott vacsorára nemrégiben, és zöldségpogácsát tett elénk az asztalra. Nem nagyon tudtam hova tenni a dolgot, mert jómagam – két gyerekes családanyukaként mindig a húsos ételeket részesítettem előnyben, amikkel mindig tuti befutó voltam a férjem és a gyerekek körében. Sokat csinálunk itthon fasírtot – akár főzelékek mellé, akár húsos ételként, valamilyen körettel és savanyúsággal. Ekképpen számomra teljesen elképzelhetetlen volt, vajon, hogy a fenébe tudná helyettesíteni a tipikus darált húsos fasírtot egy zöldségpogácsa? Aztán megkóstoltuk a vacsit, és rá kellett jönnöm, hogy a zöldségfasírt mégsem az ördögtől való csemege. Finom, laktató, és tökéletesen kiegészíti az ebédet vagy a vacsorát egyaránt.
Hoztam néhány receptet, amivel ti is mennyei zöldség alapú fasírtot tudtok készíteni, ha már unjátok a szokásos húsos alapot vagy kipróbálnátok valami újat és szakítanátok a klasszikus verzióval.